Mhus 23  Riksbyggen

BREDBANDS UNDERSÖKNING

Styrelsen undersöker hur stort intresse det finns för gemensam internet via fiber.

Kravet är att alla lägenheter ansluts sen är det upp till en själv om man vill använda tjänsten eller inte men kostnaden läggs på månadsavgiften.

Alla lägenheter har en vit dosa innanför dörren. För att komma igång är en nätverkskabel allt som behöves. Vill man ha trådlös internet får man själv köpa en router.

Hastighet 1000/1000Mbs för 89kr/månad


Skriv gärna en kommentar och säg vad du tycker.

Alla kan se inlägget.

Ett efternamn och inlägg är obligatoriskt. 

Uppgifterna är endast i undersöknings syfte.

För att det ska bli verklighet måste ni närvara på årsstämman som är i februari och rösta igenom förslaget, kallelse kommer i brevlådan. 

                        O.B.S ! ! !   

Om majoriteten av de närvarande på stämman röstar NEJ blir det inget, så kom och påverka.

GEMENSAM INTERNET?

153 uppgift på 31 sidor
M M
2020-02-25 20:07:05
Jag tycker vi ska köra på detta och det är bra för alla, idag betalar jag 549kr för 500/500 och det är för dyrt så tycker verkligen detta är en bra idé!
Hr Bonet
2020-02-24 15:56:40
Har haft Ownit i flera år i tidigare lägenhet. Priset rörde sig inte under de 7 år vi bodde där och stabiliteten var mycket bättre än ComHem.

Bra WiFi router har jag redan då den som ComHem skickar med är värdelös.
MJ O
2020-02-20 10:52:49
@T Yam
Idag är ja en nöjd kund hos Comhem. Stabillt uppmätt (inte utlovad) hastighet 450 Mbits och det räcker för mig med råge.

Varför ska jag investera i ny hårdvara, ha massa onödigt jobb med uppsagda avtal, skicka tillbaka hårdvara till Comhem (och betala frakt), med ovisst stabilitet/­prisutveckling med det nya och inte minst att vänta i 17 månader få att ha nytta av det lägre priset.

Jo, det stämmer. Jag har räknat och det tar 17 månader att betala av investeringar för det nya jämfört med löpande kostnader som jag har nu för att nyttja det lägre priset.

Hur många befintliga Comhem kunder (som euforiskt vad för förslaget) har räknat på det?
Hur många befintliga Telenor kunder har räknat på deras +/- så de får nytta av det lägre priset.
T Yam
2020-02-19 21:52:33
@MJ O
Samma kostnad för router finns idag inbakade i avgiften på ca 4500 kr/år till Telenor och Comhem. Skillnaden med det nya förslaget är att var och en kan bestämma hur mycket kringutrustningen får kosta. Det handlar om ca 200-3000kr över utrustningens livstid. Stor skillnad. Tips: endast ett fåtal enheter klarar av 1000 Mbit/s över WIFI. Släng inte pengar i sjön, lägg dem hellre på kabeldragning för en bra routerplacering. Även här får vi nu möjlighet att spendera efter smak.

Comhem kommer även i fortsättningen vara ett alternativ för de som är nöjda. De måste bara jobba hårdare för att konkurrera.

Vill som du också ha mer information om prisgaranti under avtalstiden. Mer information om avtalsdetaljer vore bra.

Hur mycket gemensam kapacitet finns det uppströms mot leverantören? Skiljer det sig från nuläget. Vad får vi som förening för pengarna och hur skiljer det sig mot ett nytt avtal med Telenor?

Ownit är ganska gamla i gemet, etablerade 2004, uppköpta 2012.

Jag är över lag positiv till förslaget. /T Yam
Zoran Bozic
2020-02-17 17:50:18
Hej. Mycket bra förslag!!!
Vi röstar för.
Visa: 5  10   20